Úton-útfélen

Kalandozunk.

Bringás körtúra a Kőszegi-hegységben

2011. február 21. 21:20 - gorbacsov

Ősszel tekertünk egy kört egy borús hétvégi délutánon, Velemből indulva és oda is érkezve vissza, immár sötétedés után. A kört az óra járásával megegyezően nyomtuk.

Gyakorlatilag megkerültük a Kőszegi-hegységet a magyar oldalon, erre egy minimális forgalmú utat lehet használni, ami a Hörmann-forrás és az Óház-kilátó közötti, Ausztria felé eső szakaszon sorompóval el van zárva, csak erdészeti engedéllyel lehet kocsival behajtani. Annál jobb nekünk, bringásoknak.

Táv: kb. 37 km

Idő: kb. 3 óra

Mikor: 2010. október


Kőszegi-hegység körbebiciklizése nagyobb térképen való megjelenítése

Velemből helyenként elég kemény kaptató visz fel a Hörmann-forrásig, onnan lejt illetve szintben visz az út a Stájerházak érintésével, majd az osztrák oldalon található Hammerteich, azaz Hámor magasságában kezd el újra emelkedni, hogy az Óház-kilátó alatt bukkanjon ki.

Az Óháznál a sorompó már a lejtős részen van, különösen sötétben érdemes figyelni, nehogy belerohanjon az ember.

Innen ismét szintben kanyarog az út, végül a szerpentinen ereszkedik vissza Velembe.

Útközben bukkantunk rá a szépen felújított Keresztkúti pihenőhelyre, ahol meg lehet szállni. A határőrségnek több régi épülete is található a hegységben, például a Hörmann-forrásnál is, és ez a pihenőhely is ilyen épületek felújításával készült.

Szép környék, jó kis túra, ha nem hiszitek, itt vannak a képek: 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utfelen.blog.hu/api/trackback/id/tr102419414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása